Premium accounts
are only £9.99 - Upgrade now

Got a bit of a Java Issue

Viewing forum thread.
Back to Technology chat.
Back to Forum List.

Deleted User
(IP Logged)
13:32 Thu 29 Nov 12 (GMT)  [Link]  
Ello techy people

I'm having a problem with getting on to funkypool for my fix. Its telling me that Java needs to be installed before I can start playing. I have Java installed, have just deleted and reinstalled it again and this hasn't solved it.

I've also double checked that I've got the little box ticked in the advance java options for Firefox, which is what i'm using.

So i'm stumped.

Any ideas?
Deleted User
(IP Logged)
13:34 Thu 29 Nov 12 (GMT)  [Link]  
It is working with IE though. So must be a FF thing. Anyone know what bit I've gotta click on to get it working smoothly again?
dgeneratio
dgeneratio
Posts: 37,937
13:42 Thu 29 Nov 12 (GMT)  [Link]  
ah i see the problem

check here:
http://www.funkypool.com/help#enable_javascript

also check that it is ticked through Java on Control Panel

To enable Java on Windows (if you believe you have already installed Java):
Click "Start" and then "Control Panel"
Open "Java". If you cannot locate it this means you do not have a valid Java version installed.
Click the "Advanced" tab
Expand the option "Default Java for browsers"
Tick the box for each browser listed
Click "OK", then close all browser windows before re-opening
_pro__frog_
_pro__frog_
Posts: 12,419
19:04 Thu 29 Nov 12 (GMT)  [Link]  
ah i see the problem

check here:
http://www.funkypool.com/help#enable_javascript

also check that it is ticked through Java on Control Panel

To enable Java on Windows (if you believe you have already installed Java):
Click "Start" and then "Control Panel"
Open "Java". If you cannot locate it this means you do not have a valid Java version installed.
Click the "Advanced" tab
Expand the option "Default Java for browsers"
Tick the box for each browser listed
Click "OK", then close all browser windows before re-opening


To add:
Maybe restart you computer/laptop?
Deleted User
(IP Logged)
17:00 Fri 30 Nov 12 (GMT)  [Link]  
Restarting hasn't helped, and the
squeezy said:
I've also double checked that I've got the little box ticked in the advance java options for Firefox, which is what i'm using.
is my way of saying, what you said much better

Its still not working but oh well, I'd only lose anyway nowadays!
flapjack
flapjack
Admin
Posts: 5,203
09:29 Sun 2 Dec 12 (GMT)  [Link]  
Can you go here:
http://www.funkypool.com/help#playing_problems
and here:
http://www.funkypool.com/help#enable_javascript

and tell me what you see in both of the boxes?
Deleted User
(IP Logged)
13:18 Sun 2 Dec 12 (GMT)  [Link]  
1st link, the box is blank.
2nd link the box is saying I have Javascript enabled.

Same is true for when I'm on IE and FF.

Game does open on IE, but not on FF.
flapjack
flapjack
Admin
Posts: 5,203
14:59 Sun 2 Dec 12 (GMT)  [Link]  
Have you tried using Google chrome?
This way you can say its FF for sure.
Deleted User
(IP Logged)
09:19 Thu 20 Dec 12 (GMT)  [Link]  
I have no sound. I am using Linux Ubuntu. I was able to get the full java and not the jdk but I still have no sound.
flapjack
flapjack
Admin
Posts: 5,203
22:01 Thu 20 Dec 12 (GMT)  [Link]  
Is it just funkypool that you cannot get sound on?
What made you want to switch over to Linux?
Deleted User
(IP Logged)
00:38 Fri 21 Dec 12 (GMT)  [Link]  
So far yes it seems to be the only place I don't get sound. I get sound everywhere else such as youtube, dvds etc. Linux has a lot more things you can do with it and it runs very fast.
flapjack
flapjack
Admin
Posts: 5,203
08:59 Fri 21 Dec 12 (GMT)  [Link]  
I use Linux myself, I'm on Mint 14 Cinnamon at the moment.
Are you using the Iced Tea version of Java? It will tell you in the Synaptic Package manager. Search for 'Java'.
Deleted User
(IP Logged)
21:28 Tue 25 Dec 12 (GMT)  [Link]  
Hi all, iv just had a brand new Acer Aspire 5250 for chrimbo and i just download java to play funkypool but it wont work, i just doesn't load, you know when you click play game on the Funkypool homepage and it comes up in a separate window with java loading with a white circle indicating its loading well it doesn't load at all, anyone help me?
flapjack
flapjack
Admin
Posts: 5,203
21:36 Tue 25 Dec 12 (GMT)  [Link]  
How long have you let it load for?
What browser are you using?
Can you go to this page and tell me what it says in the box?
http://www.funkypool.com/help#playing_problems
You should see something like this; if not, post what you get.
http://puu.sh/1FfvT

Next, go to this page:
http://www.funkypool.com/help#enable_javascript
you should see something like this; if not, post what you get.
http://puu.sh/1Ffxk


Sorry, lot of stuff there

Edited at 21:52 Tue 25/12/12 (GMT)
Deleted User
(IP Logged)
21:37 Tue 25 Dec 12 (GMT)  [Link]  
I cant see that pictures that you posted...?
flapjack
flapjack
Admin
Posts: 5,203
21:52 Tue 25 Dec 12 (GMT)  [Link]  
oh yeah, they worked a second ago. Let me fix them.


EDIT: sorry, you're going to have to click the links. I don't know why they won't work
Unable to post
Reason:You must log in before you can post

Got a bit of a Java Issue

Back to Top of this Page
Back to Technology chat.
Back to Forum List.